« afbeelding 1 van 1 »
 
vrijdag 25 mei 2018

Excursie naar Noordoostpolder 20 juni

Kwekerij Baas
De broers Jarno en Dieter Baas leiden het bedrijf sinds 2011. Het familiebedrijf is eind jaren 70 gestart en is door de jaren heen uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de sierteeltbranche. De kwekerijen van Baas, bestaande uit zo’n 25 hectare glas, liggen in het glastuinbouwgebied nabij het dorp Ens in de Noordoostpolder. Tijdens de excursie zal met name aandacht besteed worden aan de bio-WKK (duurzame energie) die afgelopen jaar in gebruik genomen is. Deze bio-WKK produceert 4,3 MW aan warmte. Gerard Fuite die betrokken is geweest bij de engineering van de installatie zal een technische uitleg geven.

 


De Orchideeën Hoeve
In tientallen jaren is de Orchideeën Hoeve uitgegroeid tot de grootste tropische trekpleister van Europa. Door op een thematische manier het vernuft van de natuur in de spotlight te plaatsen, ervaren en beleven jaarlijks meer dan 250.000 bezoekers hoe planten en dieren overleven, verleiden en samenwerken. Thomas Maarssen, mede-eigenaar, zal een rondleiding geven en ingaan op de marketingstrategie van het bedrijf. 

De Orchideeën Hoeve beslaat 25.000 vierkante meter en bestaat uit de Orchideeëntuin, het Amazone Regenwoud, de Lorituin, de Vlinder Vallei, de ‘Zwevende’ Bloementuin, het Mangrovebos Speelparadijs, de Citruslaan, het Jungletheater, het Makirijk, een moderne winkel, een sfeervol serrerestaurant en de orchideeënkwekerij. Het familiebedrijf wordt gerund door de broers Thomas en Jeroen Maarssen - de vierde generatie van tuindersfamilie Maarssen - en is door de ANWB meerdere jaren op rij bekroond als het ‘Leukste uitje van Flevoland’. 

Het vertrek zal zijn omstreeks 12.00 uur en het programma eindigt rond 18.00 uur. 

Na aanmelding ontvangt u het definitieve programma. Aanmelden kan tot uiterlijk zaterdag 16 juni.Aanmelden 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA