« afbeelding 1 van 1 »
 
dinsdag 20 september 2016

5 jaar voorzitterschap TheoJan van Ewijk

‘Er is veel werk verzet in de afgelopen vijf jaar” volgens afscheidnemend voorzitter TheoJan van Ewijk van Greenport Arnhem-Nijmegen. "Als tuindersclub zijn we steeds meer activiteiten voor en door tuinders gaan organiseren. Het aantal tuinders dat deelneemt aan activiteiten is flink gestegen en ook de onderwerpen die we oppakken liggen dichter bij de ondernemer. Greenport Arnhem-Nijmegen is niet meer weg te denken als tuinbouwnetwerkorganisatie in onze regio.” Na vijf jaar vond Theojan het een mooi moment om het stokje over te dragen en ruimte te maken voor een nieuwe voorzitter met nieuwe ideeën.

Toen Theojan aantrad als voorzitter lagen er twee grote uitdagingen. Ten eerste het verbeteren van de samenwerking tussen tuinbouwsector en Gemeente Lingewaard en ten tweede het vaker organiseren van activiteiten gericht op tuinders en ook de betrokkenheid van tuinders vergroten. Op beide vlakken zijn grote stappen gezet. Samen met de gemeente is het Glastuinbouwpact opgezet waarin bedrijfsleven en gemeente regelmatig van gedachten wisselen over het ondernemers- en vestigingsklimaat voor tuinbouwbedrijven. Daarnaast zijn, samen met tuinders, veel innovatieve projecten opgezet en uitgevoerd. Dat heeft bijvoorbeeld geresulteerd in grote besparingen in aardgas en elektriciteit. Ook hebben de tuinders tastbare ondersteuning gehad bij de ontwikkeling van hun ondernemerschap en de (gezamenlijke) afzet van producten. Dat zijn concrete resultaten die er zonder Greenport Arnhem-Nijmegen niet waren geweest.

Om TheoJan te bedanken voor zijn betrokkenheid werd door de ad-interim voorzitter van Greenport Arnhem-Nijmegen, Peter Bakker, een grote bos bloemen overhandigd. Peter Bakker benadrukte de betrokkenheid van TheoJan en zijn energie om te zorgen dat de tuinders in de regio bij overheden goed op het netvlies blijven staan. Die energie gaat TheoJan nu weer 100% inzetten in zijn eigen tuinbouwbedrijf en in KANplant om ook daar ontwikkelingsstappen te zetten. 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA