« afbeelding 1 van 1 »
 
maandag 20 april 2015

Banken Champignons winnaar MVO Award 2015

Stichting De Maatschappelijke MeerWaarde (DMMW) koos Banken Champignons als winnende ondernemer uit de gemeenten Beuningen, Heumen, Wijchen en Nijmegen voor het onderscheiden op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

Stichting De Maatschappelijke MeerWaarde
Stichting DMMW heeft tot doel de uitwisseling van kennis, kunde en materialen tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties in de gemeente Beuningen, Heumen, Nijmegen en Wijchen te bevorderen. Bedrijven die op maatschappelijk, ecologisch en economisch terrein succesvol zijn, worden door middel van de MVO Award onder de aandacht gebracht. De prijs gaat naar het bedrijf dat excelleert op het gebied van maatschappelijk verantwoord te ondernemen. 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Banken Champignons is initiatiefnemer van Fair Produce, een keurmerk voor bedrijven die gegarandeerd een sociaal personeelsbeleid voeren. Daarnaast werkt het bedrijf met onder andere waterzuivering, grijswater gebruik en hergebruik van koelwarmte. Ook is het teeltproces van paddenstoelen zeer duurzaam door onder andere een teelt zonder bestrijdingsmiddelen en het hergebruik van reststoffen. Tijdens een rondleiding en uitvoerige presentatie bij Banken Champignons kreeg Stichting DMMW het eerste exemplaar van het MVO-verslag van Banken Champignons Group uitgereikt. Dit heeft onder andere geleidt tot de nominatie tot finalist voor de MVO Award 2015.

Uitreiking MVO Award 2015
Op 13 april jongstleden vond, in samenwerking met Rabobank Rijk van Nijmegen, de officiĆ«le uitreiking van de MVO Award 2015 plaats in de Lindenberg te Nijmegen. Uit een selectie van tien bedrijven behoorden wederom Wijchense bedrijven tot de drie finalisten. Na een zeer gevarieerd programma werd bekend dat de MVWO Award 2015 mee ging met familiebedrijf Banken Champignons. Volgens Juryvoorzitter Thed Maas gaat Banken Champignons een stap verder door initiatieven te nemen, die in de branche zijn overgenomen en dus verder reiken dan het eigen bedrijf. Banken Champignons ziet de MVO Award 2015 als een mooie erkenning voor haar MVO beleid. 


 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA