« afbeelding 1 van 1 »
 
maandag 24 oktober 2016

In memoriam Ferry Hollinger

Onder grote belangstelling vond op 21 oktober 2016 de afscheidsdienst voor Ferry Hollinger plaats in de St. Werenfriduskerk te Elst. Ferry Hollinger is 70 jaar geworden en laat zijn vrouw Frieda en de dochters Ester en Tamar achter. Ferry Hollinger was een groot deel van zijn leven werkzaam in de tuinbouwsector. Als bestuurslid van Greenport Arnhem-Nijmegen was hij de laatste tien jaar een van de drijvende krachten achter vernieuwing en innovatie in de Gelderse tuinbouw.

De in Amsterdam geboren Ferry Hollinger volgde de hogere tuinbouwschool in Utrecht om daarna via de Raiffeisenbank bij de veiling in Eelde aan de slag te gaan. Van bestuurssecretaris groeide hij uit tot directeur van de veiling. Na 11 jaar verruilde hij de veiling in Eelde voor de Bloemenveiling in Bemmel. In Bemmel pakte hij de modernisering van de organisatiestructuur op en zorgde hij voor een gezonde financiële huishouding van de veiling. In 2006 droeg hij de leiding van de veiling over aan Peter Bakker.

In 2004 raakte Ferry betrokken bij Greenport Betuwse Bloem. Hij wilde van de Gelderse tuinbouw een ‘Greenport’ maken met innovatieve bedrijven die gezamenlijk een sterk cluster vormen. Om dit initiatief kracht bij te zetten richtte hij, samen met Wils Kloos, het Ondernemers Initiatief op. Deze groep toonaangevende ondernemers uit de tuinbouwsector vormde voor de overheid een sterke gesprekspartner. Vervolgens werd door Ferry in 2005, samen met Rabobank directeur Ben Tiemessen, Greenport Arnhem-Nijmegen opgezet. Ferry vervulde in de eerste 5 jaar de rol van voorzitter en daarna van vice-voorzitter.
Onder het voorzitterschap van Ferry werd er door Greenport Arnhem-Nijmegen een groot aantal activiteiten georganiseerd. Zo bracht Ferry tuinders, wetenschappers en productontwerpers bij elkaar en zorgde hij dat er allerlei innovaties in gang gezet werden. Met het organiseren van trainingen, discussieavonden en excursies zorgde hij dat er constant nieuwe kennis en vaardigheden naar de tuinbouwsector vloeiden. Ook zette hij zich in om de tuinbouw bij scholen onder de aandacht te brengen en om de tuinbouwsector van Gelderland, nationaal en internationaal op de kaart te zetten.

Tijdens de afscheidsdienst gingen verschillende sprekers in op de gedrevenheid en betrokkenheid van Ferry. Ferry had zowel aandacht voor de grote lijnen, als ook voor de rol die mensen binnen organisaties spelen. Zijn motto was daarbij: iedereen is van toegevoegde waarde. Hij wist op zijn eigen manier mensen mee te nemen in zijn visie. Daarbij schuwde hij niet om buiten de gebaande paden te treden om gezamenlijk het doel te bereiken. Het leven was voor Ferry een grote ontdekkingsreis.

Met het verlies van Ferry Hollinger verliest Greenport Arnhem-Nijmegen een gedreven voorzitter en vice-voorzitter. Ferry heeft zich 10 jaar lang ingezet voor innovatie en verduurzaming van de tuinbouw. Hij wist als geen ander wat er leeft onder ondernemers. Hij kende niet alleen hun zorgen en ambities, maar wist die ook te vertalen naar concrete (gemeenschappelijke) activiteiten en resultaten. Daarmee heeft hij een sterke tuinbouw-community gebouwd, een community waarin iedereen zijn eigen bijdrage levert. 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA