« afbeelding 1 van 2 »
 
woensdag 04 oktober 2017

Kinderen en grootouders kweken orchideeën op bloemenveiling Plantion

Op woensdag 27 september om 10.30 uur zijn basisschoolleerlingen van de Panta Rhei in Ede en hun opa’s en oma’s te gast bij bloemenveiling Plantion naar aanleiding van Grootouderdag (zondag 1 oktober). Kinderen en grootouders maken dan samen een bloemenkunstwerkje met een nog jonge orchidee. Het resultaat gaat mee naar huis. Na 10 tot 12 weken zal de plant mooi bloeien en kunnen grootouders en kleinkinderen hun ‘zelfgekweekte’ orchidee samen verzorgen.

De samenleving vergrijst en steeds meer ouderen zijn eenzaam door het verlies van sociale contacten. Het uit Italië overgewaaide fenomeen Grootouderdag (Festa dei Nonni), bedoeld om het contact tussen de generaties te bevorderen, krijgt daarom bij ons ook steeds meer aandacht. Plantion geeft hier invulling aan door kleinkinderen en grootouders samen met orchideeën aan de slag te laten gaan. Kweker Ter Laak Orchids uit Wateringen stelt hiervoor speciale doe-het-zelf pakketten (Yourchid) beschikbaar, met een orchidee, stokjes, boogjes en klemmetjes.

Plantion
Plantion te Ede is een moderne, complete en inspirerende marktplaats voor kwekers en sierteeltdetaillisten. Met 155 medewerkers creëert Plantion optimale afzetmogelijkheden voor producten van haar aanvoerders. Plantion combineert onder één dak een klokveiling (dagverse bloemen en planten), een groencentrum (boomkwekerijproducten) en een groothandelscentrum (bloemen, planten en bloemisterijartikelen). Daarnaast bemiddelt Plantion rechtstreeks tussen kweker en koper. Een uitgebreid assortiment bloemen en planten is ook via Plantion Digitale Marktplaats verkrijgbaar: www.dm.plantion.nl. Plantion investeert in een CO 2-neutrale marktplaats, onder meer door gebruik van zonnepanelen en windenergie. Over 2016 realiseerde Plantion een omzet van 99,5 miljoen euro. Meer informatie: www.plantion.nl.

Plantion viert in 2017 ‘100 jaar marktplaats’: https://vimeo.com/199274123


 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA