« afbeelding 1 van 1 »
 
maandag 10 oktober 2016

NEXTgarden; the place to be!

NEXTgarden ligt strategisch in de A15 corridor tussen Nederland en Duitsland. Succesvolle ondernemers, kennisinstellingen en overheid werken hier samen aan concrete projecten die de hele productieketen slimmer, rendabeler en duurzamer maken. Dat is goed voor de bedrijven, maar ook voor de omgeving waar zij gevestigd zijn.

NEXTgarden is een tuinbouwontwikkelingsgebied met een omvang van 735 hectare en beschikt over volop ruimte en faciliteiten voor de uitbreiding van reeds gevestigde bedrijven. Er is ook ruimte voor nieuwe ondernemers die zich er willen vestigen en onderdeel willen uitmaken van een innovatief tuinbouwcluster. Het succes van bedrijven in de tuinbouwketen hangt in toenemende mate af van samenwerking en ketenintegratie. Er zijn moderne partnerships op het gebied van veredeling, water & energie, productie, verwerking, marketing, verkoop, financiële dienstverlening, logistiek en afval. Bovendien is er een actief tuinbouwnetwerk (Glastuinbouwpact Arnhem-Nijmegen).

NEXTgarden beschikt bijvoorbeeld over een gesloten gietwatercircuit voor deelnemende bedrijven; een ‘state of the art’ voorziening die de emissievrije teelt van gewassen mogelijk maakt. Het eigen energiebedrijf is, na een geslaagde herstructurering, een betrouwbare leverancier van warmte en energie gebleken. Ondernemers, kennisinstellingen en overheid werken bovendien aan een verdere versterking van het vestigingsklimaat.

Wilt u meer lezen over NEXTgarden, open dan de bijlage

 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA