Nieuwsarchief
 
April 2019
January 2019
November 2018
September 2018
Wednesday 12 September 2018 Van praten naar (duurzaam) doen!
Wednesday 12 September 2018 Open dag bij drijvend zonnepark Lingewaard
Wednesday 12 September 2018 Met vele kleine stapjes een groot verschil!
July 2018
March 2018
January 2018
December 2017
Wednesday 20 December 2017 12 januari: nieuwjaarsreceptie
Monday 18 December 2017 Seminar 'hoe omgaan met tegenslagen'
Monday 18 December 2017 MEI-regeling 1 december open
Tuesday 12 December 2017 The reality of virtual reality
Tuesday 12 December 2017 De toekomst zit in luisteren
Tuesday 12 December 2017 Bloemen: top of mind
« afbeelding 1 van 1 »
 
maandag 15 april 2019

Veel interesse voor het Werkplein

De vraag naar personeel in de (glas)tuinbouwsector groeit. Het gaat dan niet alleen om productiemedewerkers, maar ook om assistent-bedrijfsleiders, meewerkende voormannen, heftruck chauffeurs en teeltspecialisten. Een wand vol met actuele vacatures maakte duidelijk dat er mooie kansen liggen voor een baan in de glastuinbouw. Op het Werkplein konden werkzoekende en ondernemers elkaar ontmoeten. Dat leverde veel nuttige contacten op.

Kom in de Kas is vooral een evenement om van bloemen en planten te genieten. Om al die mooie producten te maken zijn enthousiaste medewerkers en knappe koppen nodig. Dat personeel is niet makkelijk te vinden op de huidige arbeidsmarkt. Daarom werd tijdens Kom in de Kas dit jaar voor het eerst het zogenaamde Werkplein georganiseerd. Met als doel om burgers en werkzoekenden kennis te laten maken met de tuinbouw als interessante werkgever. Er waren tuinders die met liefde over hun vak vertelden, maar ook vertegenwoordigers van organisaties zoals Kasgroeit, Hogere Agrarische School en Werkgeversservicepunt Gelderland-Midden. Het werkplein werd ondersteund door de coördinator van Greenport Arnhem Nijmegen, Radboud Vorage.

Locatie voor het werkplein was potplanten Kwekerij Beijer in Bemmel. Vanaf de start van het publieksevenement, dat dit jaar voor de 42e keer plaatsvond, waren er al aanwezigen die belangstelling hadden voor een baan in de wereld onder het glas. Zij waren door publiciteit in de lokale kranten op de hoogte van het Werkplein. Op de kwekerij van Harry Beijer konden ze direct een beeld krijgen van hun toekomstige werkomgeving. Er werden ter plaatse diverse ‘matches’ gemaakt tussen bedrijven en werkzoekende en er werden afspraken gemaakt voor een nadere kennismaking. Wij kunnen terugkijken op een geslaagd werkplein tijdens Kom in de Kas.

Zoek je een baan in de glastuinbouw ga dan naar: https://www.kasgroeit.nl/op-zoek-naar-een-baan/vacatures


 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA