« afbeelding 1 van 1 »
 
maandag 02 januari 2017

Persbericht NEXTGarden (Glastuinbouwgebied Bergerden)

Lingewaard, 30 december 2016

Royal Berry breidt wederom uit binnen NEXTgarden
Vrijdag 30 december ondertekende Jan van Genderen, directievoerder van Royal Berry, bij notaris Van Schaijk in Bemmel de akte waarmee verdere uitbreiding van zijn bedrijf aan de Clivia, voormalig grondgebied glastuinbouwgebied Bergerden, mogelijk is! Het totale aardbeienareaal van Royal Berry bedraagt met deze aankoop nu rondom de 40 ha. Een deel van dit areaal is bebouwd met kassen op een ander deel worden aardbeien op stellingen geteeld.

Jan van Genderen: "met deze uitbreiding hopen wij ons bedrijf te versterken voor de toekomst. Geweldig om te zien hoe door goed overleg met NEXTgarden en gemeente Lingewaard we gezamenlijk tot de beste oplossing voor iedereen hebben kunnen komen”. Eind augustus 2017 hoopt Jan van Genderen op deze gronden de kas productie klaar te hebben om een nieuw seizoen aardbeien telen onder glas te beginnen en wederom een prettige werk- en leefomgeving voor zijn werknemers te kunnen bieden.

Theo Peren: "naast het heuglijke feit dat wederom grond is verkocht, opnieuw glas wordt gebouwd in het gebied is het prettig dat het verkeer op de Rietkamp zal verminderen doordat de verkeersafwikkeling van het huidige bedrijf en de uitbreiding niet langer via de Rietkamp, maar via de Clivia zal worden afgewikkeld. Daarnaast is het goed te zien dat steeds meer ondernemers hun kansen verzilveren en er diverse positieve bewegingen zijn voor de ontwikkeling van de tuinbouw in Lingewaard! Als gemeente werken we daar graag aan mee.”

Met grote betrokkenheid van de tuinders uit het glastuinbouwgebied en betrokkenen vinden binnen NEXTgarden diverse ontwikkelingen plaats. Drie ontwikkelingen staan de komende jaren centraal: een duurzame energiemix, innovatie en start-ups en de Euregio Rhein-Waal. Er zijn in en rondom het gebied Bergerden veel kansen en initiatieven die de tuinbouw duurzamer kunnen maken. Ondernemers, kennisinstellingen en de overheid werken hierin nauw samen. Zo wordt een aansluiting onderzocht op het ambitieuze warmtenet dat Arnhem en Nijmegen zal verbinden en komt er het grootste drijvend zonnepark van Nederland op het centrale gietwaterbassin. Gezeten tussen de zogenoemde 'Health Valley' en 'Food Valley' is Bergerden een ideale plek om ruimte geven aan innovatie en start-ups om zo te komen tot meer dan een standaard glastuinbouwgebied. In de afgelopen jaren heeft er zich ook een trend afgetekend om producten meer regionaal te verspreiden. Daarom wordt er in de Euregio Rhein-Waal gekeken waar kansen liggen om logistiek en afzet te verbeteren.
 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA