« afbeelding 1 van 1 »
 
donderdag 07 juli 2016

Roy Buurman aan de slag bij BranchePool Tuinbouw

Roy Buurman uit Bemmel was al een tijdje zonder werk toen hij via de site van het UWV werd getipt om zich aan te melden voor BranchePool Tuinbouw. Hij heeft zijn profiel aangemaakt op www.branchepool.nl en wachtte vervolgens af wat er ging gebeuren. Vrij snel kreeg hij een mailtje dat zijn profiel geaccepteerd was en hij het op www.tuinbouw.zoektcollega.nl kon gaan bekijken. Vrij snel daarna kwam het telefoontje van Robert-Jan Derksen of hij eens wilde komen praten..

Robert-Jan Derksen van Derksenplant BV in Bemmel was op zoek naar een nieuwe medewerker. Hij kon er op zijn cactus kwekerij wel iemand bij gebruiken. Op een bijeenkomst van Greenport Arnhem Nijmegen hoorde hij dat de Greenport speciaal voor de kwekers in Gelderland een site heeft geopend met kandidaten die graag in de tuinbouw willen werken. De volgende dag bezoekt hij de site www.tuinbouw.zoektcollega.nl en ziet hij het profiel van Roy staan: ‘Roy stond bijna boven aan de lijst. Hij was de eerste wiens profiel ik bekeek en het was gelijk raak wat mij betreft.’ Hij heeft Roy gebeld met de vraag of hij eens wilde praten..

 

Zo is het gekomen dat Roy nu bij Derksenplant BV aan de slag is. Nog niet voor vast, maar in ieder geval voor een half jaar. Robert-Jan kan het zich nog niet veroorloven om hem een vast contract te bieden. Voorlopig hebben ze de betaling van Roy via AB-Oost geregeld.

Ook aan de slag in de Tuinbouw?

Er zijn tuinbouwbedrijven in het hele rivierengebied van Gelderland:

In de regio Arnhem / Nijmegen vind je veel glastuinbouwbedrijven waar bloemen en groenten worden geteeld. In de regio Opheusden/ Dodewaard zijn kwekerijen voor bomen en planten. Tussen Arnhem / Nijmegen en Zaltbommel zijn veel fruitteeltbedrijven. Rondom Zaltbommel vind je opnieuw veel glastuinbouwbedrijven met bloemen en groenten. In Maasdriel (ten noorden van Den Bosch) zijn veel paddenstoelenbedrijven.

We nodigen iedereen die met natuurlijke producten wil werken van harte uit zich aan te melden.

Hoe gaat het in zijn werk?

Je kunt je aanmelden door je profiel aan te maken op www.branchepool.nl

Op deze site kun je eenvoudig aangeven wie je bent, welke opleidingen je hebt gevolgd, wat voor werk je tot nu toe gedaan hebt, wat jouw kwaliteiten zijn en welke functie je ambieert in de tuinbouw.

Als je dat gedaan hebt krijg je een reactie van Greenport Gelderland. Dan kunnen tuinbouwbedrijven je profiel zien en nemen ze rechtstreeks contact met je op zodra er een geschikte baan beschikbaar is.

Als dat van toepassing is op jouw situatie kunnen er afspraken gemaakt worden met je uitkeringsinstantie over detachering, loonwaarde en persoonlijke begeleiding.

Meer informatie

Greenport Gelderland, Erik Kaemingk, 0637433276, talent@greenportgelderland.nl kan je vragen beantwoorden.

 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA