« afbeelding 1 van 2 »
 
dinsdag 17 oktober 2017

Royal Berry opent de deuren aan de Clivia

Aardbeienkweker Jan van Genderen en zijn team openen een nieuwe kas in het Lingewaardse tuinbouwgebied NEXTgarden. De nieuwe kas heeft een oppervlakte van circa 7 hectare en wordt ingezet voor de teelt van aardbeien. Om de opening van de kas te vieren, organiseerde Royal Berry op zaterdag 30 september een open dag. Tussen 10.00 en 16.00 uur konden alle geïnteresseerden die nieuwe kas en het aardbeienproductieproces bekijken.

Overleg met de buurt
De nieuwe kas van Royal Berry staat aan de Clivia, naast een bestaande kas van de aardbeienteler die gevestigd is aan de Rietkamp. In het verleden ondervonden omliggende bewoners van de kas aan de Rietkamp soms overlast van het vrachtverkeer dat bij Royal Berry af en aan rijdt. Om dit op te lossen, zijn bij de verkoop van de grond aan de Clivia goede afspraken gemaakt tussen het bedrijf en gemeente Lingewaard.

Levendig tuinbouwgebied
Binnen tuinbouwgebied van het Glastuinbouwpact Arnhem-Nijmegen vinden nog verschillende andere uitbreidingen plaats. Zo heeft Karmaplants kortgeleden haar kassenareaal uitgebreid, is de firma Derksen nu bezig met de bouw voor een uitbreiding en breidt ook Zandvoortflowers uit. Verder wordt de doortrekking van de weg Steenbergerveld naar de Geer binnenkort uitgevoerd en zijn de plannen rondom de aanpassingen van de weg Rietkamp in een vergevorderd stadium.


 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA