« afbeelding 1 van 2 »
 
donderdag 09 november 2017

Sjaak van der Tak bezoekt Derksen Plant en Zandvoort Flowers

Sjaak van der Tak is sinds 1 oktober 2017 voorzitter van LTO Glaskracht Nederland. Ondanks dat Van der Tak geen vreemde is in de tuinbouwsector zullen de eerste drie maanden van zijn voorzitterschap voor een belangrijk deel in het teken staan van de kennismaking met ondernemers in alle regio’s van de vereniging. Eén van die regio’s is Gelderland-Oost, waar eind oktober de bedrijven van de gebroeders Gerichhausen en Robert-Jan Derksen bezocht werden.

Centraal bij het bezoek van Van der Tak staat het gesprek met de ondernemers/leden. Via de leden wil Van der Tak snel inzicht krijgen in wat er in de regio’s speelt en wat dat betekent voor de hoofdthema’s van LTO Glaskracht: Arbeid, Energie, Plantgezondheid en Water & Omgeving.

Van der Tak werd door Robert-Jan bijgepraat over het belang van ontwikkelingsruimte en goede logistieke verbindingen voor de tuinbouw in de regio Arnhem-Nijmegen. Voor de daghandel is een goede en snelle verbinding met het Westen noodzakelijk, maar ook de afzet in de eigen Euregio is van groot belang. Beide zaken vragen om aandacht. Robert-Jan was te spreken over de goede contacten met de overheden in Gelderland en het goede vestigingsklimaat in het gebied.

Van der Tak vervolgde zijn reis naar Zandvoort Flowers. Rick Gerichhausen praatte Van der Tak bij over de herstructureringsactiviteiten in het bestaande tuinbouwgebied van Huissen. Met name de verbetering van de ontsluitingen de verbetering van de bedrijfsstructuur kwam aanbod. Speciale interesse van Van der Tak ging uit naar invulling van de factor arbeid. Het behoud van voldoende deskundige arbeid in een bedrijfstak met veel seizoensarbeid is een stevige uitdaging. LTO Glaskracht wil daar een rol in spelen. Gerichhausen prees de interesse en betrokkenheid van Van der Tak bij de tuinbouw in de regio Oost-Gelderland.

Het programma van de kennismakingstournee van Sjaak van der Tak is te volgen via #SjaakOnTour en filmpjes van de bezoeken zijn te zien op: https://www.ltoglaskrachtnederland.nl/sjaak-on-tour/


 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA