« afbeelding 1 van 1 »
 
woensdag 18 januari 2017

Tastbare bijdrage

Zoals gebruikelijk startte Greenport Arnhem-Nijmegen (GAN) het nieuwe jaar met haar traditionele Nieuwjaarsreceptie. Ongeveer 45 tuinders en personen uit de agrobusiness verzamelde zich bij De Valom in Huissen om elkaar een gelukkig en vooral gezond nieuwjaar te wensen. Tegelijkertijd werd 2016 afgesloten met een overzicht van de resultaten die door Greenport Arnhem-Nijmegen bereikt zijn.

Peter Bakker, voorzitter van GAN, ging in op de ‘tastbare bijdrage’ die in 2016 gerealiseerd werd. Zeven innovatieve projecten met tuinders, die een besparing levert op het vlak van aardgas, elektra en transportkilometers. Met als gevolg minder CO2-uitstoot, verbetering van de luchtkwaliteit en een schoner milieu. Voor tuinders werden er trainingen gegeven en informatiebijeenkomsten georganiseerd. Met als resultaat dat tuinders weer helemaal up-to-date zijn op het gebied van bemestingsleer, plantfysiologie en gewasbescherming.

Natuurlijk stond Peter Bakker even stil bij het wegvallen van Ferry Hollinger. Ferry was mede-oprichter van Greenport Arnhem-Nijmegen en tot op de dag van zijn overlijden een actief bestuurslid. Samen met een groep ondernemers zorgde hij voor een intensieve samenwerking met provincie Gelderland en wist hij vaak als eerste bij een nieuwe gedeputeerde aan tafel te zitten en te pleiten voor de goede tuinbouwzaak.

Tot slot keek Peter Bakker vooruit naar 2017. Een jaar waarin Greenport Arnhem-Nijmegen veel aandacht zal besteden aan communicatie en promotie van de tuinbouwsector naar de samenleving. De burgers van Lingewaard en OverBetuwe moeten weer trots zijn op hun eigen tuinbouwsector die koploper is op het gebied van duurzaamheid en ondernemerschap. Hij riep iedereen op om "uw plannen voor 2017 met elkaar te delen, zodat de som meer is dan de individuele delen. En communiceer de goede dingen die u doet met uw omgeving. Laat uw ‘tastbare bijdragen’ ook in 2017 zien!” 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA