« afbeelding 1 van 1 »
 
dinsdag 20 september 2016

The Smart Chain zoekt grensoverschrijdende ondernemers

15 augustus 2016

Heeft u een nieuw -of zelfs innovatief- food product? En bent u benieuwd wat Nederlandse en Duitse consumenten in Euregio Rhein-Waal daarvan vinden? Neemt u dan contact op met Harrie Vreman (088 888 66 77 of hvreman@projectenltonoord.nl) en wordt lead partner in The Smart Chain.

Wat is het?
The Smart Chain is een vraaggerichte aanpak voor NEXT producten. NEXT staat voor innovatief, duurzaam, gezond, fun en betaalbaar. Producenten lanceren deze producten -samen met retail & logistics partners- in hun grensoverschrijdende thuismarkt. Zij dagen consumenten daarbij uit om feedback te geven: welk product is een potentiële winner, welk product behoeft verbetering en welk product ontbreekt nog. Deze informatie kan worden gebruikt om de ontwikkeling en introductie van andere NEXT producten te versnellen.

Wat vragen wij van u?
U heeft een potentieel NEXT product dat u in Euregio Rhein-Waal wil testen. Dat fresh of convenience food product kan een idee of een ready-made prototype zijn. U bent bereid om het te distribueren via het ‘Smart retail, smart logistics’ principe. U denkt mee over een systeem dat consumenten triggert om rechtstreeks feedback te geven en die data omzet in nuttige informatie voor de ondernemer. Daarvoor werkt u samen met andere producenten, retail & logistics partners en praktische kennisinstellingen.

Wat krijgt u er voor terug?
The Smart Chain biedt u de kans om -dankzij directe feedback van consumenten- met uw eigen NEXT product een nieuwe markt aan te boren. Bovendien: blijkt uw product kansrijk, dan kan het eventueel worden doorontwikkeld in de NEXTgenerator. De kosten voor market research én doorontwikkeling worden voor 50 tot 80% vergoed door Interreg V A, een programma van de Europese Commissie. U wordt daarbij ondersteund door een professioneel projectbureau, zodat u kan doen waar u het beste in bent: ondernemen.

Wat is de looptijd van het project?
2017-2020

Wat willen wij concreet van u weten?
Wat is uw Next product en waarom is het innovatief?
Wat is volgens u het marktperspectief van dat product?
Wat is de ontwikkelfase: idee, ready-made prototype etc.?
Wat zijn uw kennis-, ontwikkel- en marktpartners?*

*Graag vermelden of daar ook Duitse partners bij zijn.


 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA