« afbeelding 1 van 1 »
 
Wednesday 30 January 2019

Cursus Motiverend en Resultaatgericht Leidinggeven van start

De winterse omstandigheden weerhielden de 11 cursisten er niet van om op dinsdag 22 januari te beginnen met hun training Motiverend en Resultaatgericht Leidinggeven. Accountantskantoor Flynth in Elst had de cursusruimte beschikbaar gesteld. Samen met de cursusleider Lambertus Vogelzang werd met veel enthousiasme de leerstof opgepakt. Deelnemers vertelden aan elkaar welke rol zij op de tuinbouwbedrijven vervullen en iets over hun persoonlijke levenswandel voordat ze in de tuinbouw terecht kwamen. Door de schaalvergroting op de deelnemende bedrijven wordt communicatie en leidinggeven steeds belangrijker.

Op de eerste cursusdag werd vooral aandacht besteed aan gesprekstechnieken. De kunst van het luisteren, samenvatten, vragen stellen en waar nodig doorvragen. Hoe geef je feedback zonder ruzie te krijgen? Hoe maak je afspraken en verdeel je verantwoordelijkheden? De deelnemers brachten veel voorbeelden uit de praktijk naar voren. Dat leverde een levendige discussie op. 

De komende bijeenkomst zal gaan over hoe je personeel kunt motiveren en inspireren. Maar ook zal ingegaan worden hoe je met lastige situaties kunt omgaan. Lambertus zal uitleg geven over verschillende stijlen van leiderschap en hoe je dat in de praktijk kunt toepassen. De laatste bijeenkomst zal specifiek in gaan op hoe je werkoverleg effectief en succesvol kunt maken. Ook krijgen de deelnemers inzicht in hoe je tijdig conflicten kunt herkennen en oplossen. Tenslotte gaan de deelnemers de resultaten van de training naar hun eigen rol in de organisatie vertalen. Met het uiteindelijke doel meer plezier in het werk te krijgen en effectiever leiderschap te geven.

De training bestaat uit 3 bijeenkomsten. Omdat er veel interesse is in deze training wordt dezelfde training ook in juni nogmaals gegeven. Het is nog mogelijk om voor deze training in juni in te schrijven. Er is subsidie op de cursuskosten mogelijk. Neem daarvoor contact op met Radboud Vorage (r.vorage@greenportarnhemnijmegen.nl of via 06-51431301).


 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA