« afbeelding 1 van 1 »
 
Wednesday 17 January 2018

Meer dan een half miljoen euro aan projecten

Voorzitter Peter Bakker, van Greenport Arnhem-Nijmegen, maakte van de gelegenheid gebruik om tijdens de nieuwjaarsreceptie kort iets te vertellen over de resultaten van 2017. Meest in het oog springend was dat door Greenport Arnhem-Nijmegen er een drietal grote projecten met tuinders opgezet zijn met een gezamenlijk budget van meer dan een half miljoen euro. Deze innovatieve projecten zorgen ervoor dat er minder fossiele energie nodig is, er beter gebruik wordt gemaakt van duurzame energie en dat bemestingsstoffen nog beter op de behoefte van planten afgestemd worden.

Peter Bakker stond niet alleen stil bij de projecten, maar ook bij de vele activiteiten die door Greenport Arnhem-Nijmegen georganiseerd werden. Daarbij valt te denken aan bijeenkomsten over zuivering van bedrijfsafvalwater, cursus spuitlicentie, het ondernemersontbijt, Het Nieuwe Telen, opstellen van duurzaamheidsplannen, samenwerking met VMBO-scholen en het symposium "Bent u klaar voor de digitale markt’. Allemaal activiteiten die ondernemers concreet verder helpen in de ontwikkeling van hun bedrijf.

In het bestuur van Greenport Arnhem-Nijmegen heeft Margit van den Anker het secretaris-stokje van Arno Driessen over genomen. Om meer aandacht te besteden aan communicatie-activiteiten is samenwerking gezocht met Sandra de Beijer van Content Communicatie. Zij zal samen met Radboud Vorage (activiteitencoördinator) veel van de uitvoerende taken ter hand nemen. Tenslotte verwees Peter Bakker naar het jaarverslag van Greenport Arnhem-Nijmegen waarin alle resultaten van 2017 beschreven staan.

Tenslotte nam Radboud Vorage het woord om de aanwezige tuinders te informeren over de beschikbare project- en subsidieregelingen. Op het gebied van innovatie en samenwerking zijn er diverse mogelijkheden om voor een subsidie van Greenport Gelderland in aanmerking te komen. Met een aantal tuinders werd onder het genot van een biertje en een bitterbal, hier verder over gesproken en werden diverse vervolgafspraken gemaakt, zodat 2018 ook weer een innovatief en duurzaam jaar kan gaan worden!
 


 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA