« afbeelding 1 van 1 »
 
Thursday 19 April 2018

PLANTION ORGANISEERT WEEK VAN DE DIGITALE MARKTPLAATS

Met tal van leuke acties brengt Plantion deze week (16 t/m 20 april) haar online verkoopkanalen extra onder de aandacht bij bloemisten en groenprofessionals. Medewerkers van Plantion bezoeken in totaal zeventig bloemisten in hun winkel en gaan in gesprek over de inkoopmogelijkheden via Plantion Digitale Marktplaats (PDM) en KOA.

Afgelopen maandag verraste relatiebeheerder Patricia Willemsen in de Achterhoek de eerste bloemisten met een bezoekje, waaronder Beo Bloembinders in Varsseveld. Eef Loman: "We kopen vooral snijbloemen via PDM. Daardoor zijn we verzekerd van een aantal producten en zitten we ’s ochtends met meer rust op de klok.”
Ferry van Roekel en Wendy Rothman, van Bloemen- en Kadoshop Hassink in Zelhem, zijn ook positief over de digitale inkoopmogelijkheden: "We kopen op de klok maar aanvullend ook via PDM. De website functioneert prima en de producten zijn lang niet altijd duurder dan op de klok.”

Leuke acties
Naast de klantbezoeken heeft Plantion deze week tal van andere acties in petto. Dagelijks is er aansluitend op de klokveiling een fysieke PDM Helpdesk waar kopers vragen kunnen stellen en zich kunnen inschrijven voor de digitale kanalen van Plantion. 
Wie een bestelling doet via PDM ontvangt een keycord met universele telefoon- en iPadoplader. Kopers die via PDM producten van Mixt Creations (kamerplanten en plantschalen) bestellen, maken bovendien kans op een arrangement ter waarde van € 49,95; de winnaar wordt aanstaande vrijdag bekendgemaakt via Facebook. 
En op woensdag trakteerde Coloriginz, een platform van de kwekers van Green Connect, OZ Import en Rose Connect, tijdens de klokveiling op gratis koffie en thee. Mixt Creations en Coloriginz verzorgen de hele week bij Plantion ook productpresentaties.

Steeds meer online kanalen
In aanvulling op de fysieke inkoopkanalen (klok, groencentrum) biedt Plantion haar klanten ook goede online bestelmogelijkheden. Al langere tijd kunnen bloemisten vanaf elke plek met een internetverbinding via Kopen op Afstand (KOA) kopen op de klok. Vorig jaar lanceerde Plantion daarnaast het bestelplatform PDM. Via PDM wordt tevens de optie Klokvoorverkoop ontsloten, met de mogelijkheid om tot een kwartier voor het veilen producten van de betreffende klokveiling te kopen. 

Voordelen online inkopen
Online inkopen bij Plantion biedt een aantal voordelen. PDM ontsluit een ruimer assortiment dan het dagelijkse klokaanbod, met ook veel nicheproducten. Online bestellen is vanaf elke plek mogelijk, zowel in kleine als grotere aantallen. Door automatisering en efficiënte logistiek en verdeling kan Plantion de tarieven scherp houden. En er zijn mogelijkheden om bestelde producten verzendgereed te maken (ompakservice) en transport te organiseren.
   
Plantion
Plantion te Ede is een moderne, complete en inspirerende marktplaats voor kwekers en sierteeltdetaillisten. Met 151 medewerkers creëert Plantion optimale afzetmogelijkheden voor producten van haar aanvoerders. Plantion combineert onder één dak een klokveiling (dagverse bloemen en planten), een groencentrum (boomkwekerijproducten) en een groothandelscentrum (bloemen, planten en bloemisterijartikelen). Daarnaast bemiddelt Plantion rechtstreeks tussen kweker en koper. Veel producten zijn ook via Plantion Digitale Marktplaats verkrijgbaar. Plantion investeert in een CO 2-neutrale marktplaats, onder meer door gebruik van zonnepanelen en windenergie. Over 2017 realiseerde Plantion een omzet van 101,5 miljoen euro. Meer informatie: www.plantion.nl.
 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA