« afbeelding 1 van 1 »
 
Tuesday 03 April 2018

VMBO-scholieren nemen een kijkje op kwekerijen tijdens Doe dag

Tijdens  het VMBO-beroepenfeest  ‘Betuwe on Stage’, konden de VMBO-scholieren een keuze maken uit de vele beroepen die in de Betuwe te vinden zijn. Een belangrijke beroepsgroep in Lingewaard is de tuinbouwsector. Greenport Arnhem-Nijmegen sprak met de leerlingen over de kansen op een interessante baan in de glastuinbouw. Er was veel interesse bij de aanwezige scholieren, maar liefst 17 leerlingen schreven zich in voor een ‘Doe dag’ bij een tuinbouwbedrijf.  

Op donderdag 15 maart jl. was het dan zo ver. Scholieren van het OBC Bemmel konden in de ochtend een kijkje nemen bij Kwekerij Willemsen Weijs in Gendt. De scholieren konden hier onder andere mee helpen met het oppoten van plantjes en het zogenaamde ‘vorken’ waarbij de planten voor verdere kweek worden opgesteld. De leerlingen gingen ook op onderzoek uit in de kwekerij, ze konden zelf zien welke werkzaamheden er allemaal bij het werken in een kwekerij, uitgevoerd worden.  In de middag viel de eer te beurt aan Zandvoort Flowers in Huissen, waar zij een rondleiding kregen door de kwekerij waar fresia’s, amaryllissen en calla’s worden gekweekt. De VMBO-leerlingen zagen hoe de planten van water en voedingsstoffen worden voorzien en hoe de kassen verwarmd worden. 

De kwekers hopen met hun medewerking aan de ‘Doe dag’, dat de scholieren van het vmbo, een beter beeld hebben gekregen van ‘de wereld onder het glas’. De tuinbouw heeft een grote  diversiteit aan banen te bieden en creëert veel werkgelegenheid in onze regio. 
 
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA