« afbeelding 1 van 1 »
 
Wednesday 17 January 2018

ZALAM vestigt zich in Groothandelscentrum PLANTION

Zalam is al jaren gehuisvest op het terrein van de veiling, eerst in Bemmel en later in Ede. Bij Bloemenveiling Oost Nederland had het bedrijf een bescheiden ruimte. Toen de veiling fuseerde en naar Ede verhuisde, werd Zalam in 2010 huurder van een grote bedrijfshal bij Plantion. Vakbloemisten in heel Nederland geven aan Zalam per e-mail bestellingen door. De inkopers van Zalam kopen de gewenste producten vervolgens op de klokken in Ede, Aalsmeer en Rijnsburg, verwerken ze en zetten ze klaar voor de klant zodat ze afgehaald kunnen worden. Zalam is hierin succesvol en is de laatste jaren sterk gegroeid. Klanten waarderen de inkopers van Zalam om hun handelsgeest en hun oog voor kwaliteit.

Door de sterke groei ontstond er opnieuw behoefte aan meer bedrijfsruimte. Volgens directeur-eigenaar Adriaan Baltus was er daarnaast nog een andere reden om zijn bedrijf naar het groothandelscentrum te verplaatsen: "Er is veel belangstelling van nieuwe klanten, maar zij willen de producten eerst zien en dan pas kopen. In het groothandelscentrum kunnen we onze bloemen goed tonen en hebben we de mogelijkheid om persoonlijke aandacht aan de klant te geven.”

Zalam BV werd in 1932 opgericht door Nico Baltus. Zijn zoon Adriaan Baltus zette het bedrijf vanaf 1969 voort en ondernam uiteenlopende activiteiten op het gebied van groothandel, ambulante handel en export. Hij was daarbij ook internationaal actief. In 1997 keerde Baltus met Zalam terug naar Nederland en streek als commissionair neer bij Bloemenveiling Oost Nederland. Zijn ruime en brede ervaring neemt hij nu mee in de volgende stap die hij als een grote uitdaging beschouwt: "Als team hebben we een enorme passie voor bloemen en dat willen we graag overbrengen op onze klanten.”
Verhuurder Plantion is ook blij met de komst van Zalam. Algemeen directeur Peter Bakker: "Het is onze strategie dat klanten op de marktplaats Plantion alles moeten kunnen vinden wat zij nodig hebben. We hebben nu weer twee sterke bloemengroothandelaren in het groothandelscentrum en dat is goed voor de klant. Ook gezien de focus op kwaliteitsbloemen en de werkwijze is Zalam een verrijking voor het groothandelscentrum.”

Foto gemaakt door VVB Van Bree  
 
BLIJF OP DE HOOGTE VIA